Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 11:40

Διάλεξη «Παγκόσμιος Ελληνισμός: Μία Μοναδική Αποκάλυψη»

Rate this item
(0 votes)

Ο Πολυχώρος Λόγου και Τέχνης ΡΟΕΣ φιλοξένησε την Τετάρτη 21 Ιουνίου κι ώρα 8.00μ.μ. τον γνωστό δημοσιογράφο και καθηγητή των ΜΜΕ Γιώργο Νικολάου που μας ξενάγησε νοερά με προβολή διαφανειών σε πέραν από 110 χώρες, που ο ίδιος επισκέφτηκε, στα πλαίσια της ενδιαφέρουσας διάλεξης που έδωσε με θέμα: "Παγκόσμιος Ελληνισμός: Μια μοναδική αποκάλυψη".

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Πολυχώρο Λόγου και Τέχνης ΡΟΕΣ και το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού στην παρουσία εκλεκτού ακροατηρίου.

Την εκδήλωση προλόγισαν η Αντιγόνη Παπαδοπούλου και ο Ξενής Ξενοφώντος εκ μέρους των διοργανωτών. Ακολούθησε σύντομο μουσικό πρόγραμμα από τη σοπράνο και καλλιτεχνική Διευθύντρια της Λυρικής Σκηνής Κύπρου, Ιόλη Μουστερή, που τραγούδησε αποσπάσματα από την αρχαία τραγωδία "Αντιγόνη¨ του Σοφοκλή και τις ¨Βάκχες¨του Ευρυπίδη, σε μουσική Νεόφυτου Στράτου και τον τενόρο της Λυρικής Σκηνής Κύπρου Μάριο Χριστοφίνη που τραγούδησε την οπερέτα "Ρόδου μοσχοβόλημα" σε μουσική Δευκαλίωνα Ιακωβίδη και ποίηση Κωστή Παλαμά, ως αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα Μουσικής.

Εγκωμιαστικά ήταν τα σχόλια από τους παρευρισκόμενους τόσο για την εκδήλωση όσο και για την έκθεση ζωγραφικής "Ματιές στον Κόσμο και την Κύπρο " της Αννέττας Στυλιανού και του Κυριάκου Σπύρου, της οποίας η διάρκεια παρατάθηκε μέχρι και τις 23 Ιουνίου, 2017.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.