Σάββατο, 03 Ιουνίου 2017 20:59

Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής του Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Μαρίνας Γιάννου Ερωτόκριτου

Rate this item
(1 Vote)

Την Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής του Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Μαρίνας Γιάννου Ερωτoκρίτου φιλοξενεί οΠολυχώρος Λόγου και Τέχνης ΡΟΕΣ το τριήμερο 2-4 Ιουνίου 2017. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή  2 Ιουνίου 2017 και ώρα 8:00μμ. στην παρουσία μεγάλου αριθμού φιλότεχνων που απόλαυσαν μια ξεχωριστή βραδυά διανθισμένη και με ένα επίλεκτο ρεπερτόριο τραγουδιών από τη Χρυσοβαλάντω Ελευθερίου και τον Τρύφωνα Γεωργίου.   

Τους  17 εκθέτες παρουσίασε  η κα Αντιγόνη Παπαδοπούλου, εκ μέρους του Πολυχώρου ΡΟΕΣ και είναι οι ακόλουθοι: Βασιλική Ελευθερίου, Βίκτωρας Γκόλογκαν, Έμιλυ Παυλίδου, Ελένη Φραγκούδη, Ερατώ Παντελίδου, Ευαγγελία Κορλού, Κίκα Γενναδίου, Κωνσταντίνος Ερωτοκρίτου, Λευτέρης Κολοκασίδης, Λίζα Ηροδότου, Λίτσα Γεωργίου, Μαρία Τσιακκούρα, Μαριλένα Χρίστου, Όλγα Πίκολα, Πηνελόπη Σιακόλα, Χριστίνα Μυλωνά και Χρύσω Παναγιώτου. Εκθέτουν συνολικά  60  έργα φτειαγμένα με μεράκι και διαφορετικά υλικά, λάδι, μολύβι, ακρυλικό σε καμβά ή ξύλο. Την εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους των εκθετών η κα  Έμιλυ Παυλίδου, λέγοντας ανάμεσα σ΄ άλλα:

«Θα μιλήσω εκ μέρους όλων των μαθητών της σχολής της Μαρίνας Ερωτοκρίτου. Νιώθουμε όλοι πάρα πολύ τυχεροί που ήρθε στο δρόμο μας η Μαρίνα, γιατί τίποτα δεν είναι τυχαίο, όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Το να επιλέξεις τον δάσκαλό σου δεν είναι εύκολο. Πρέπει να δεις τα έργα του και μέσα από αυτά να βρεις κομμάτια του εαυτού σου. Τα έργα της Μαρίνας ήταν και είναι μια μεγάλη πρόκληση για μας.

Όλα όσα ξέρει, τα δίνει απλόχερα σε όλους μας. Όπως αγαπά εμάς, αγαπά και τα έργα που κάνουμε μ’ ένα τρόπο ξεχωριστό. Κι αυτή η αγάπη της μεταδίδεται στον δικό μας καμβά, που μ’ ένα μαγικό τρόπο ξεδιπλώνεται και γίνεται ένα υπέροχο έργο. Ο δρόμος της τέχνης δεν είναι εύκολος. Θέλει φαντασία και έμπνευση. Παίρνεις τα πινέλα και τα χρώματα κι αφήνεσαι να σε παρασύρει η μαγεία της στιγμής. Ξεχνάς τα πάντα και ταξιδεύεις σ’ ένα άλλο κόσμο φανταστικό που όταν το ταξίδι φτάσει στο τέλος, οι στιγμές που σου έχει χαρίσει είναι  ανεπανάληπτες, γιατί το κάθε ένα έχει το δικό του προορισμό...

Την Μαρίνα δεν την νιώθουμε δασκάλα, αλλά μέντορα μας! Γιατί μας ενέπνευσε σε όλο αυτό και μας χάρισε άπλετα την γνώση με ένα τρόπο που όλη αυτή η πληροφορία και ο πλούτος της γνώσης που μας δώρισε καταγράφηκε στην ψυχή μας».... Η Μαρίνα Γιάννου Ερωτοκρίτου συνεχάρηκε τους εκθέτες –μαθητές του Εργαστηρίου, ευχαρίστησε όλους όσοι τη στηρίζουν με αγάπη και άνοιξε την έκθεση. Ακολούθησε δεξίωση και μουσικό πρόγραμμα που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ..

Ο Πολυχώρος Λόγου και Τέχνης ΡΟΕΣ, που φιλοξενεί την Ομαδική Έκθεση,  θα παραμείνει ανοικτός το Σαββατοκυρίακο 3-4 Ιουνίου 2017  για να δώσει την ευχέρεια σε όλους όσοι επιθυμούν να την επισκεφθούν.

Ειδικό ωράριο για το Σάββατο και την Κυριακή : 10.00-13.00, 16.00-20.00

Περισσότερες πληροφορίες στα  99651799/22250652. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.