Δέσπω Ιωαννίδου

Rate this item
(0 votes)

Η Δέσπω Ιωαννίδου σπούδασε γραφικές τέχνες στο Frederick Institute of Technology. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής, σχεδίου και γλυπτικής στο εργαστήρι ζωγραφικής του Χρίστου Συμεωνίδη, μαθήματα αγγειοπλαστικής στο Κέντρο Χειροτεχνίας και μαθήματα κεραμικής στο εργαστήρι της κεραμίστριας Βαρβάρας Γεωργίου. Έλαβε μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις. Δουλεύει με διάφορα υλικά και της αρέσει να πειραματίζεται με διάφορες τεχνικές.

«Μέσα από τα έργα μου», λέει η ίδια, «εκφράζω την ψυχική και πνευματική μου αναζήτηση. Αφήνω τον εαυτό μου να ταξιδεύει ελεύθερα στο χρώμα, στο σχήμα, στα παραμύθια της ψυχής και της καρδιάς, στα ταξίδια της φαντασίας του μυαλού. Αυτό επιθυμώ να δώσω και σε όσους βλέπουν τα έργα μου» .

Στα έργα υπογράφει με το Δ, όχι μόνο γιατί αυτό αποτελεί το αρχικό γράμμα του ονόματος της, αλλά και γιατί συμβολίζει την ένωση της ύλης, της ψυχής και του πνεύματος ως τρόπο ζωής και δημιουργίας.

Πηγή έμπνευσης της είναι τα παιδιά. Η καθαρότητα της ψυχής και της παιδικής φαντασίας που διαθέτουν, την έχουν ωθήσει να δημιουργήσει μια σειρά έργων ειδικά αφιερωμένη σ΄αυτά.

19 Απριλίου - 4 Μαϊου - 1η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Δέσπως Ιωαννίδου

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.